Επιστολή προς τον Άρειο Πάγο

Δημοσιεύθηκε 2 Αυγούστου 2014 στην κατηγορία Τελευταία Νέα - 396 εμφανίσεις άρθρου

Η επιστολή της προέδρου Ζωόφιλου και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας προς τον εισαγγελέα του Αρέιου Πάγου. Η συγκεκριμένη επιστολή ζητά από τον εισαγγελέα την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου και τονίζει ότι το θέμα έχει πάρει μέχρι και διεθνείς διαστάσεις.

epistoli-ston-areio-pago

Δικάσιμος για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια γιατί με αυτούς τους ρυθμούς λειτουργεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας. Όμως υπάρχει ένας καλύτερος και αποτελεσματικός τρόπος για να τιμωρηθεί ο δράστης και αυτός δεν είναι ούτε η διαπόμπευση του ούτε η καταστροφή της επιχείρησης του.

Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία (και το Λιμενικό) έως και 30.000 ευρώ για την θανάτωση ζώου. Και αυτό το πρόστιμο για να επιβληθεί ΔΕΝ χρειάζεται να γίνει κανένα δικαστήριο!

prostimo30000euro

Το απόσπασμα από το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012

Άλλωστε αυτό κάνουν στο νησί της Λέσβου σε συνεργασία με την Αστυνομία εδώ και αρκετούς μήνες οι φιλόζωοι του νησιού για όσους κακοποιούν τα ζώα τους. Επειδή οι υποθέσεις καθυστερούν δραματικά να εκδικαστούν χρησιμοποιούν άλλη μια δυνατότητα που δίνει ο νόμος.

Παλιότερα η επιβολή διοικητικού προστίμου ήταν αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά μόλις αυτή καταργήθηκε μεταφέρθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. (ενώ αντίστοιχες εξουσίες έχει και το Λιμενικό στις περιοχές δικαιοδοσίας του). Μάλιστα τα ποσά από αυτά τα πρόστιμα πηγαίνουν στο ταμείο του Δήμου για δράσεις φροντίδας των αδέσποτων ζώων.

Μάλιστα ο Δήμος Κιλκίς την 1 Ιουλίου του 2013 επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 31.200 ευρώ στον άνδρα που πέταξε μέσα σε τσουβάλι τον σκύλο στο Σταυροχώρι για να τον εξοντώσει.

  • epistoli-ston-areio-pago
  • prostimo30000euro
nea-styra-ufo
Στύρα: Εικόνα με… UFO στον ουρανό κάνει τον γύρο του Facebook!

Η εικόνα που βλέπετε σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στο facebook και όχι μόνο! Πρόκειται για μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην περιοχή των...

Close