Σχεδιάζει την κατασκευή υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στη Νότια Εύβοια

Δημοσιεύθηκε 10 Φεβρουαρίου 2013 στην κατηγορία Τελευταία Νέα - 741 εμφανίσεις άρθρου

neo-polytelos-ksenodoxeio-notia-evoiaΑσπρο και μαύρο είναι τα χρώματα του ΠΑΟΚ, η ομάδα που αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό στην Ελλάδα για τον ρώσο ομογενή επιχειρηματία και «κολλητό» του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ιβάν Σαββίδη.
Με τα ίδια χρώματα και συγκεκριμένα μέσω της εταιρείας του Black&White, ο κ. Σαββίδης στις αρχές της εβδομάδας τάραξε και πάλι τα νερά της Θεσσαλονίκης, χτυπώντας αυτή τη φορά στο μέτωπο του τουρισμού. Η εταιρεία του αναδείχθηκε πλειοδότρια στον διαγωνισμό του ΙΚΑ για την ανάληψη της διαχείρισης για ένα χρόνο του εμβληματικού ξενοδοχείου Μακεδονία Παλάς.
Ωστόσο, ο τουρισμός φαίνεται ότι θα αποτελέσει πεδίο και για άλλες επενδυτικές κινήσεις από τον κ. Σαββίδη, που ήρθε στην Ελλάδα για επενδύσεις χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς βαρύγδουπες υποσχέσεις.

ΥΨΗΛΟ ΜΙΣΘΩΜΑ. Ειδικότερα, όσον αφορά το Μακεδονία Παλάς ο Ιβάν Σαββίδης κινήθηκε χωρίς να αφήσει να διαρρεύσει οτιδήποτε, καταθέτοντας προσφορά για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου, η οποία τελικά ήταν η υψηλότερη.
Ο ρώσος ομογενής προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα 95.000 ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν τα 50.00 ευρώ. Οι άλλοι μνηστήρες – η Grecotel του ομίλου Δασκαλαντωνάκη και η εταιρεία Aenaos από την Πάρο – είχαν προσφέρει 51.000 και 81.000 ευρώ, αντίστοιχα.
Με βάση τους όρους του διαγωνισμού η εταιρεία Black&White του Ιβάν Σαββίδη θα πρέπει να διατηρήσει το 92% του προσωπικού (120 εργαζόμενοι), ενώ αποκτά προβάδισμα και ενόψει του νέου διαγωνισμού που θα αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση – για 25 ή 30 χρόνια – του Μακεδονία Παλάς.
Οπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, ο νέος διαγωνισμός θα προβλέπει ότι σε περίπτωση που κάποιος καινούργιος υποψήφιος επενδυτής προσφέρει το ίδιο τίμημα με τον προσωρινό διαχειριστή (Black&White) θα προτιμηθεί ο δεύτερος, δηλαδή η εταιρεία του κ. Σαββίδη.
Επιπλέον, το διάστημα της προσωρινής διαχείρισης ο κ. Σαββίδης θα έχει τον χρόνο και τη δυνατότητα να μελετήσει τις ανάγκες της μονάδας και να σχεδιάσει τις απαραίτητες επενδύσεις εκσυγχρονισμού της, σε περίπτωση που αυτή τεθεί υπό τον έλεγχό του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα άλλα σχέδια. Με το Μακεδονία Παλάς ο Ιβάν Σαββίδης επιχείρησε το πρώτο επίσημο επιχειρηματικό βήμα του στον τουριστικό κλάδο.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν κύκλοι του επιχειρηματία, θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα, καθώς στα σχέδιά του περιλαμβάνεται η δημιουργία μεγάλης υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας αποκλειστικά για ρώσους πελάτες, σε ακίνητο που απέκτησε πρόσφατα στην Εύβοια.
Η έκταση βρίσκεται στην περιοχή Πόρτο Λάφια. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πλευρά του κ. Σαββίδη θα επιδιωχθεί η μελλοντική ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής με τη Ραφήνα.
Επίσης, στα σχέδια του κ. Σαββίδη περιλαμβάνεται και η εξαγορά γνωστού τουριστικού πρακτορείου που διακινεί ρώσους τουρίστες, και οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

IMG_1776
Δένουν κάβους Πέμπτη και Παρασκευή τα πλοία

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου λόγω 48ωρης απεργίας...

Close