Διάσωση στα Στύρα

Δημοσιεύθηκε 27 Δεκεμβρίου 2012 στην κατηγορία Τελευταία Νέα - 229 εμφανίσεις άρθρου

Την Κυριακή 23-12-2012 το απόγευμα ένα ζευγάρι περιπατητών χάθηκε στον ορεινό όγκο των Στύρων. Στις 18.12 μμ μετά από τηλεφώνημα του προισταμένου ΠΚ.Καρύστου Νίκου Αποστόλου οργανώθηκε ομάδα έρευνας.
Το εν λόγω ζευγάρι είχε ανέβει στην κορφή του όρους Κλιόσι πάνω από τα Στύρα στο κάστρο των Αρμένων. Κατα την επιστροφή τους προς τα Δρακόσπιτα έχασαν το μονοπάτι λόγω του ότι έπεσε το σκοτάδι.

Τα Δρακόσπιτα βρίσκονται σε δασωμένη πλαγιά με βελανιδιές και μεγάλους θάμνους σχίνων και κουμαριάς, εάν δεν υπάρχει γνώση της περιοχής εύκολα χάνεις τον προσανατολισμό ιδίως την νύκτα. Την ομάδα έρευνας αποτελούσαν δύο άτομα απο το ΠΚ Καρύστου, ένας αστυνομικός από το ΑΤ. Καρύστου και τρία μέλη του Συλλόγου μας υπό την διοίκηση του προισταμένου  της Πυροσβεστικής Υπυρεσίας Καρύστου Νίκο Αποστόλου. Στις 8.30 μμ το ζευγάρι των εκδρομέων ήταν ασφαλές στο αυτοκινητό του. Τέλος καλό όλα καλά και κάναμε  και καινούργιους φίλους.

DSCN1282 DSCN1284 DSCN1285

Απο τα μέλη του συλλόγου τους δώθηκε για ενθύμιο το φωτογραφικό λεύκωμα για τα Δρακόσπιτα ΣΤΑ ΣΕΝΤΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ με αφιέρωση και τις υπογραφές των τριών Εθελοντών Διασωστών που πήραν μέρος στην επιχείρηση για να θυμούνται τα Στύρα και την περιπέτεια τους.

  • DSCN1282
  • DSCN1285
ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ χαλκίδα 1832
Η σύσταση της επαρχίας Καρυστίας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους

Η επαρχία Καρυστίας ήταν μία από τις τρεις επαρχίες που συνεστήθησαν στην Εύβοια μετά την αποχώρηση των Τούρκων το 1833....

Close