Γιατί, η κρίση δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή και την τέχνη

Δημοσιεύθηκε 6 Ιουνίου 2011 στην κατηγορία Τελευταία Νέα - 476 εμφανίσεις άρθρου

Ένας ξεχωριστός μήνας για τα πολιτιστικά των Στύρων θα είναι ο φετινός Ιούνιος. Από τις 4 έως και τις 26 θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ “Νέα Στύρα-Venus beach Hotel Ιούνιος 2011”, που την επιμέλειά του έχει ο ζωγράφος, Φώτης Παναγιωτόπουλος (art gallery “Δρακόπετρα”).

Στο φεστιβάλ που το μήνυμά του είναι «Γιατί, η κρίση δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή και την τέχνη», και αποτελείται από τέσσερις θεματικούς κύκλους, οι επισκέπτες θα δουν έργα ζωγράφων, θα απολαύσουν ποιητικές βραδιές, μουσικά δρώμενα, καλλιτεχνικές προβολές και δεν θα λείπει και ο αθλητισμός, αφού αθλητές από σχολή Ταε Κβο Ντο, που λειτουργεί στα Νέα Στύρα θα κάνουν επίδειξη πολεμικών τεχνών.

Ο χώρος του Ξενοδοχείου όπως και δωμάτια για τη διαμονή των καλλιτεχνών είναι προσφορά από το Ζάχο Λέκα, π. Δήμαρχο Στυρέων, « ως συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου», όπως μας είπε, λόγος που είμαστε σίγουροι ότι εκφράζει και όλους τους άλλους συμπολίτες μας επιχειρηματίες και τοπικούς Συλλόγους, που πρόσφεραν ή συμμετέχουν για την επιτυχία των εκδηλώσεων και είναι, όπως μας είπε ο κ. Φώτης Παναγιωτόπουλος, οι: Φάρμα Παλυβός, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσοχωρίων), Πολιτιστικός Σύλλογος Αλμυροποτάμου, Λέσχη “το Στέκι των Δειπνοσοφιτών”, Α.Σ.Ταεκβοντό Νέων Στύρων Ψητοπωλείο Τόλιας, Ψησταριά Ντούνης, Ψησταριά “Μώλος”, Καφέ” Ναϊάς”, Ράδιο Αλιβέρι, Εύριπος Νιούζ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
(ΖΩΓΡΑΦΟΙ)Στρατης Μεντάκης, Μαριάννα Τριανταφυλλίδη,Έλλεν Ψωμά, Παναγιωτόπουλος Φώτης.
Σάββατο 4 Ιουνίου, το φεστιβάλ θα ανοίξει με μουσικά δρώμενα από τον Ηρακλή Tριανταφυλίδη.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
(ΖΩΓΡΑΦΟΙ)Ανδρουτσάκης Στάθης, Μπράττη Ειρήνη,Μαριόλλα Σοφιανίδη, Φύσκιλης Σταύρος.
Σάββατο 11 Μουσικό λάιβ από την Χριστίνα 8:30μ.μ.
Κυριακή 12. Στις 6:30 το απόγευμα, επίδειξη πολεμικών τεχνών στον κήπο του ξενοδοχείου και αργότερα το βράδυ παρουσίαση διαφανειών από Ανδρουτσάκη Στάθη.

ΤΡΙΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
(ΖΩΓΡΑΦΟΙ)Γιώργος Τζιόκας, Γιώργος Μελάτος, Φωτεινή Καράβου.
Παρασκευή 17 Ποιητική βραδυά στο Στέκι των Δειπνοσοφιστών από τους Χρήστο Τουμανίδη και Αγγελίνα Ρομανού. Θα προβληθεί βίντεο και εισήγηση πάνω στην δουλειά των ποιητών.
Σάββατο 18. Ποιητική βραδυά στο χώρο του ξενοδοχείου .

Κυριακή 19. Στις 6:30 το απόγευμα επίδειξη πολεμικών τεχνών στον κήπο του ξενοδοχείου και αργότερα το βράδυ παρουσίαση του «Άξιον Εστί» από τον
κ.Τζιόκα στο Στέκι των Δειπνοσοφιστών.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
(ΖΩΓΡΑΦΟΙ) Γρίβα Αντωνία, Παυλίδης Γιάννης, Παπαθανασίου Μελέτης, Αλίνα Φυντινάριο.
Σάββατο 25. Εγκαίνια τελευταίου κύκλου. Η Αντωνία Γρίβα θα ζωγραφίσει στον κήπο του ξενοδοχείου.
Κυριακή 26 Παρουσίαση Αντωνίας στο Στέκι των Δειπνοσοφιστών.