Ξεκίνησε από ένα αστείο στο facebook!

Δημοσιεύθηκε 26 Οκτωβρίου 2012 στην κατηγορία Τελευταία Νέα - 466 εμφανίσεις άρθρου

Η πρώην Δήμαρχος Νέων Στύρων κα. Σοφία Μούτσου έγραψε στο προφίλ της στο facebook στις 17 Οκτωβρίου πως ετοιμάζει λικέρ με φρούτα εποχής όπως ρόδι, μήλο, μπανάνα και πορτοκάλι. Αυτό ήταν! Το συγκεκριμένο post αποτέλεσε την αρχή μιας νέας εποχής για την γαστρονομική παράδοση της περιοχής μας. Το συγκεκριμένο post απέκτησε πολύ γρήγορα 28 likes και 14 σχόλια. Η ανταπόκριση των φίλων της Σοφίας ήταν άμεση και από πολύ νωρίς ακούστηκαν ιδέες ακόμα και για εκπομπή στο διαδικτυακό κανάλι του νομού μας αφιερωμένη πάνω στην γαστρονομία με κεντρικό παρουσιαστή ποιόν άλλο; τον πρωτοστάτη του post.

Η ημέρα πέρασε με τα σχόλια και τις ιδέες των φίλων της Σοφίας ενώ η σκέψη συνεχιζόταν…
Η απήχηση που είχε το συγκεκριμένο post σε συνδυασμό με την αγάπη για τον τόπο μας και την προσφορά σε αυτόν δεν άργησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για την ανάγκη να φιλοξενηθούν οργανωμένα οι συνταγές και τα σχόλια από αυτές.

Η σκέψη άρχισε να δουλεύεται στο μυαλό της Σοφίας και των φίλων και σύντομα η γέννηση ενός group ήταν μονόδρομος.
Έτσι και ήρθε το group: [Γεύσεις της Εύβοιας] και η επίσημη ανακοίνωση από την Σοφία:

Μια ομάδα γυναικών της Εύβοιας που όλο μεγαλώνει φτιάξαμε μια ομάδα στο Facebook με τίτλο «ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» με στόχο να προωθήσουμε την ευβοϊκή κουζίνα από Βορρά μέχρι Νότο.
Παραδοσιακές γεύσεις και νεώτερες, με φαντασία και μεράκι, με εκλεκτά ευβοϊκά κρέατα, ψάρια, λαχανικά, φρούτα, ποτά δένουν υπέροχα και παρουσιάζουν υπέροχες νοστιμιές…..
Οσοι φίλοι και φίλες θέλετε ελάτε να μιλήσουμε και να κάνουμε γνωστή την κουζίνα της Εύβοιας με τις συνταγές σας και την αγάπη σας !!!!

Ξεκίνησε όπως όλα με ελάχιστους φίλους οι οποίοι γνώριζαν και αγάπησαν την ιδέα από την αρχή και πολύ σύντομα γίναμε πολλοί…
Οι αριθμοί άλλωστε μιλούν από μόνοι τους.
Η δημιουργία του group έγινε στις 19 Οκτωβρίου και σήμερα 25 Οκτωβρίου έχει ήδη 428 φίλους.

Η νέα αυτή ιδέα σχολιάστηκε από πολλούς ιστότοπους της Εύβοιας όπως:

Όπως είναι φυσικό το www.MyNeaStyra.gr δεν θα μπορούσε να μην καλύψει την είδηση αυτή.
Αποφασίσαμε όμως να μην το κάνουμε αμέσως.
Θέλαμε να αναδείξουμε την επιτυχίας και το χρονικό της εκτός από το όλο εγχείρημα.
Πλέον η επιτυχία είναι αδιαμφισβήτητη και η ιδέα απέκτησε και την δικιά της ιστοσελίδα.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Η ομορφιά της απλόχερης και ανιδιοτελούς προσφοράς είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο, παρόλο που δεν συναντάται συχνά στις μέρες μας, είναι μέσα μας έτοιμο να λάμψει όταν βρεθούμε ανάμεσα σε ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και ιδέες με εμάς…

Κλείνοντας δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας στην Σοφία και σε όλους τους φίλους του group που κατάφεραν να ενώσουν τους Ευβοιώτες με ακόμα ένα τρόπο.

Νίκος Αστεριάδης
www.MyNeaStyra.gr
Εγγραφείτε στο newlsetter του MyNeaStyra | Βρείτε μας στο Facebook

  • 1.-sofia-moutsou-i-arxi
  • 2.-sofia-moutsou-i-erotisi
  • 3. aristea-i-anagki
  • 4.sofia-moutsou-i-anakoinosi
8d2abeed67a8c0ee378e123181ee3aff_XL
Για 600.000 € έλλειμμα απογραφής έκανε λόγο ο Νταλάκας και παραμένει πρόεδρος της Επιτροπής.

Σε ένα δημοτικό συμβούλιο που η απομαγνητοφώνησή του είναι ιδιαίτερα δύσκολη από την ένταση και τις φωνές, αλλά με το...

Close