Παραίτηση Νικολή από το Δ.Σ Καρύστου «για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας». Μεγάλο πλήγμα στην παράταξη του Δημάρχου.

Δημοσιεύθηκε 12 Αυγούστου 2012 στην κατηγορία Τελευταία Νέα - 247 εμφανίσεις άρθρου

Την παραίτηση του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου υπέβαλε ο Γιάννης Νικολής, από τα Μεσοχώρια, με επιστολή που διαβάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «επισημοποιώντας» τις διαφορές που από καιρό έχει με τη Δημοτική Αρχή, με την οποία είχε εκλεγεί και για την οποία η παραίτηση αυτή αποτελεί μεγάλο πλήγμα, τόσο για την εικόνα όσο και για την ουσία.
Στην προσεκτικά γραμμένη ολιγόλογη δήλωσή του, αναφέρει ότι οδηγήθηκε στην παραίτηση λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας που έχει και αφορά στη διοίκηση και στη συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή και γενικότερα – και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία- για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας τόσο της δικής του όσο και των δημοτών που έφεραν την παράταξη του Δημάρχου στη διοίκηση του Δήμου.
Γι όσους παρακολουθούν τα δημοτικά και για όσους γνωρίζουν τον Γιάννη Νικολή, η παραίτηση δεν ήταν ξαφνική μπόρα μέσα στο κατακαλόκαιρο, γιατί ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος έχει διαχρονικά ενοχληθεί, αυτά τα δύο χρόνια από διαδικασίες, αποφάσεις και παραλήψεις πραξεις της Δημοτικής Αρχής, που από όσο φαίνεται και από τα λεγόμενα του στην παραίτηση, δεν τον εκφράζουν και εκτιμά ότι δεν εκφράζουν και τους δημότες.
Σε κατά ιδίαν συζητήσεις, φέρεται να δηλώνει εκτεθειμένος απέναντι στους ψηφοφόρους της Δημοτικής Ενότητας των Στύρων, από την απραξία της δημοτικής αρχής στην περιοχή και μάλιστα να λέει χαρακτηριστικά «λίγο άσφαλτος έπεσε στον Β” παραλιακό δρόμο των ν. Στύρων, από την Περιφέρεια και αυτή μισή».
Αυτό που μάλλον δεν μπόρεσε να χωνέψει με τίποτα είναι ότι ακυρώθηκε το Γ.Π.Σ των Νέων Στύρων και ό ίδιος – σε αντίθεση με τη δημοτική Αρχή που για αυτήν πάντα οι άλλοι φταίνε -το χρεώνει στη διοίκηση Μανώλη αναλαμβάνοντας μάλιστα και προσωπικά την ευθύνη λόγω της συμμετοχής σε αυτή. «Το Φλεβάρη του 2011 που χάθηκε το σχέδιο εμείς ήμασταν στο Δήμο. Όλα τα άλλα, για το ότι φταίνε οι προηγούμενοι είναι δικαιολογίες», φέρεται να έχει πει τόσο σε συμπολίτες του, όσο και στη δημοτική παράταξη στην οποία ανήκε.
Το ποτήρι που ξεχείλισε την ανοχή του είναι ο τρόπος με τον οποίο έγινε ο έλεγχος στο Δήμο Στυρέων, για τα έτη 2007-2010, γι τη διοίκηση της πρώην δημάρχου Σοφίας Μούτσου, στην οποία ο ίδιος διατέλεσε και αντιδήμαρχος και ήταν και μέλος της οικονομικής επιτροπής.
«Δεν με νοιάζει ο τύπος του ελέγχου που έκανε ο ορκωτός λογιστής. Είναι αδιανόητο να μην με καλεί να μιλήσω και να εξηγήσω για τη διοίκηση που άσκησα και στη συνέχεια να μου έρχεται πρόσκληση να εγκρίνω τον έλεγχο που έγινε και αυτό δεν ήταν απόφαση του ορκωτού» είπε σε φιλικό τραπέζι ιδιαίτερα ενοχλημένος και εκνευρισμένος από την τακτική του δημάρχου για τον έλεγχο
Το που πάνε τα χρήματα των Μεσοχωριών από τις ανεμογεννήτριες είναι ένα ακόμα θέμα που έχει παίξει το ρόλο του στη ρήξη της σχέσης του Νικολή με το Δήμαρχο, αλλά και με την Αντιδήμαρχο Στύρων, που, κατά τον σύμβουλο, δεν διεκδικεί αυτά που έτσι κι αλλιώς δικαιούται η Δημοτική Ενότητα και μάλλον την θεωρεί ως κύρια υπεύθυνη για ότι όσα απαραίτητα δεν γίνονται στην περιοχή και για όσα δυστυχώς γίνονται και την βλάπτουν.
Είναι πολύ δυσαρεστημένος για το ότι τα 150.000 € που παίρνουν τα Μεσοχώρια δεν πέφτουν στο χωριό, που μέχρι και τον Καλλικρατη, λόγω αυτού του εσόδου, ήταν οικονομικά αυτοδύναμο και «καταντήσαμε ζητιάνοι» λέει στους συντοπίτες του, διαβεβαιώνοντάς τους ότι «θα είμαι παρών και θα παρακολουθώ τις εξελίξεις και μαζί θα συνεκτιμήσουμε, όπως κάναμε πάντα, το αν και πότε και πώς θα συμμετέχω στη διαμόρφωσή τους».

kilikeio-karystoy
Σε Δημοπρασία εκμίσθωσης το κυλικείο του Γυμνασίου Καρύστου και των Λυκειακών τάξεων Στύρων

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρύστου λαμβάνοντας υπόψη την Κ.Υ.Α. με αριθ. πρωτ. 64321/Δ4/16-5-2008, την Κ.Υ.Α....

Close