Κάλεσμα από τους Εθελοντές μας στην μνήμη των γενναίων πιλότων του καλοκαιριού 2007

Δημοσιεύθηκε 23 Ιουλίου 2012 στην κατηγορία Τελευταία Νέα - 352 εμφανίσεις άρθρου

Το κάλεσμα

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 18:30μμ θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των ηρωικών πιλότων του Canadair CL-415, Σμηναγού Δ.Στοϊλίδη και Υποσμηναγού Ι.Χατζούδη στο μνημείο τους στην περιοχή Πολυποτάμου.

Η τελετή

Τρισάγιο στην μνήμη των δύο πιλότων του Canadair, Δ. Στοϊλίδη, και Ι. Χατζούδη, που στις 23 Ιουλίου 2007 έχασαν τη ζωή τους, στην περιοχή του Πολυποτάμου, στην προσπάθεια τους να συμβάλλουν στο σβήσιμο της πρώτης μεγάλης καλοκαιρινής πυρκαγιάς, που ήταν η αρχή του πύρινου εφιάλτη που έζησε ο Δήμος Στυρέων εκείνο το καλοκαίρι, τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στο τόπο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο.

Διαβάστε ένα σύντομο αφιέρωμα του MyNeaStyra.gr για το γενναίο πλήρωμα.

Στη σεμνή τελετή που έγινε μπροστά στις προτομές των δύο ηρώων, που έχασαν τη ζωή τους σε καιρό ειρήνης, αλλά σε κατάσταση ακήρυχτου πολέμου που χτύπησε τη χώρα το καλοκαίρι του 2007, παρόντες να τους αποδώσουν τιμή ήταν η Αντιδήμαρχος Στύρων, Γωγώ Τζαβάρα, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Στύρων, Μαρία Φωτεινού, του Αλμυροποτάμου, Άντζυ Τσιγαρίδα, ο πολιτευτής Εύβοιας, Γιάννης Κουνέλης, ο προϊστάμενος του Α. Τ. Καρύστου, Βασίλης Νικολάου, ο προϊστάμενος του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Καρύστου, Νίκος Αποστόλου, ο υποδιοικητής του κλιμακίου :Αλιβερίου, Βαγγέλης Αργύρης, εκπρόσωπος του Λ.Σ. Νέων Στύρων.

Συγκινητική ήταν η παρουσία του ζεύγους Σπανού, που στη μνήμη της πρόωρα χαμένης κόρης τους Σοφίας, δώρισαν στον τέως Δήμο Στυρέων το οικόπεδο όπου έπεσε το αεροπλάνο και σήμερα βρίσκονται οι προτομές των πιλότων.

Από το τρισάγιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες. Οι «μάχιμοι» των Συλλόγων των Εθελοντών Στύρων, Καρύστου και Μαρμαρίου ήταν εκεί με τις στολές και τα οχήματά τους και ίσως αυτοί και η δράση τους για τη πρόληψη και την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή να αποτελούν μια συνεχή απόδοση τιμής σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη με τη φωτιά.

Πηγές:

  • stoilidis
  • xatzoudhs1
  • DSCF0721
  • DSCF0730
  • DSCF0761
  • DSCF0789
nikos-manolis-dimarxos-karystoy
Ευχαριστήρια επιστολή του Δημ. Καρύστου Ν.Μανώλη προς τον Θανάση Μπουραντά για την βελτίωση του οδοστρώματος

Ο Δήμαρχος Καρύστου κος Νίκος Μανώλης, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Θανάση Μπουραντά για την άμεση ανταπόκριση του...

Close