Εγκρίθηκε ο Βιολογικός των Νέων Στύρων και η ύδρευση σε Λάλα Καλύβια

Δημοσιεύθηκε 8 Δεκεμβρίου 2011 στην κατηγορία Τελευταία Νέα - 235 εμφανίσεις άρθρου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) εντάχθηκαν δύο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή μας, που, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Νίκος Μανώλης, μέχρι τώρα αποτελούσαν δυο μεγάλα προβλήματα και έχουν να κάνουν τόσο με την υγεία και την ποιότητα ζωής, όσο και με την ανάπτυξη της περιοχής.
Το πρώτο είναι η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης σε Λάλα και Καλύβια, προϋπολογισμού 185.000 € και το δεύτερο είναι ο βιολογικός των Νέων Στύρων, προϋπολογισμού 6.500.000 €. Επίσης, όπως είπε ο Δήμαρχος στο Καρυστία Press εγκρίθηκε ήδη από την Περιφέρεια η προμελέτη για τον Βιολογικό, 1.000.000 € εγκρίθηκε για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού του Βιολογικού Καρύστου, ενώ έχει ζητήσει να ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ αλλαγή όλου του βιολογικού της πόλης.
Για το βιολογικού του Μαρμαρίου, ο Νίκος Μανώλης είπε ότι το έργο πέρασε από τον ΘΗΣΕΑ στο ΕΣΠΑ και έχουν εγκριθεί συνολικά 4.700.000 για την ολοκλήρωσή του, ενώ ο εργολάβος έχει ήδη εγκατασταθεί και δουλεύει.
Με αφορμή τα παραπάνω, ο Νίκος Μανώλης δηλώνει ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, αλλά και επισημαίνει ότι «θα συνεχίσουμε, παρά τις δυσκολίες, να προσπαθούμε για το καλύτερο και να διεκδικούμε για τον τόπο, όσα δικαιούται. Οι καιροί και η κατάσταση της χώρας δεν είναι καθόλου εύκολοι, γι αυτό ζητώ από όλους να είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια του Δήμου να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. Έχουμε να δώσουμε ακόμα πολλές».

espa
Κλείδωσε στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Ραπταίοι- Νέα Στύρα- Στύρα

Το οδικό έργο Ραπταίοι- Νέα Στύρα- Στύρα, με το οποίο σχεδόν ολοκληρώνεται ο άξονας Λέπουρα –Κάρυστος, προϋπολογισμού 19.077.120 €. (α.α....

Close