Κλείδωσε στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Ραπταίοι- Νέα Στύρα- Στύρα

Δημοσιεύθηκε 7 Δεκεμβρίου 2011 στην κατηγορία Τελευταία Νέα - 253 εμφανίσεις άρθρου

Το οδικό έργο Ραπταίοι- Νέα Στύρα- Στύρα, με το οποίο σχεδόν ολοκληρώνεται ο άξονας Λέπουρα –Κάρυστος, προϋπολογισμού 19.077.120 €. (α.α. έργου 57), είναι μέσα στα 4 ευβοϊκά έργα που κλείδωσαν στο ΕΣΠΑ
Η καλή είδηση είναι από άρθρο του Δημήτρη Κατσούλη, ο οποίος ως πηγή της αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας ΗΜΕΡΑ, ( φύλλο Παρασκευής, 2 Δεκεμβρίου), αλλά ο τρόπος και η συνέπεια που ο κ. Κατσούλης επικοινωνεί με τους συμπολίτες του της Εύβοιας, μάλλον εξασφαλίζουν ότι αν και ό ίδιος δεν είχε ελέγξει την ορθότητα της είδησης, δεν θα μιλούσε για κλείδωμα.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου, προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2013, υπεύθυνος είναι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ως στόχος του αναφέρεται «η σύνδεση της νοτιοκεντρικής Εύβοιας και οδική ασφάλεια».
Τα άλλα 3 έργα, σύμφωνα με το άρθρο και την πηγή, είναι:
- Ο αγωγός φυσικού αερίου υψηλής πίεσης προς το Αλιβέρι, για την λειτουργία του Εργοστασίου Παραγωγής ηλεκτρικής Ενέργειας που κατασκευάζει η ΔΕΗ, προϋπολογισμού 24.681.926 €. (α.α. έργου 2)
- Ο μετασχηματισμός και ο εκσυγχρονισμός του Λιμένα της Κύμης, με προϋπολογισμό 8.979.000 €. (α.α. έργου 83) και
-Η αναβάθμιση και επέκταση του λιμένα του Μαντουδίου, με προϋπολογισμό 8.100.000 €. (α.α. έργου 84)

limna-neon-styron2
Πυρκαγιά στη Λίμνα Νέων Στύρων

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σε αγρό με ξερά χόρτα και πυκνά βάτα. Την φωτιά αντελήφθη διερχόμενο όχημα και ειδοποίησε...

Close